Skip to main content

15è Concurs de Composició d'Havaneres de Catalunya Josep Bastons

13 September 2023

Veredicte del concurs celebrat el dia 19 d'agost a Sant Pol de Mar

 El passat dissabte 19 d’agost i en presència d’unes sis-centes persones, es va donar a conèixer el veredicte del Quinzè Concurs de Composició d’Havaneres de Catalunya “Josep Bastons” -Vila de Sant Pol de Mar dins del Festival d’Havaneres de FIRAMAR 2023.
En el curs de l'esmentat festival, presentat per la coneguda actriu Fina Rius i Joan Piqueras, es presentaren les havaneres guanyadores:


1r premi Queda desert
2n premi per Pere Garcias Serra Títol de l’Havanera “Imatges de Cala Pi
Accèssit per Olga Falgueras Calvet Títol de l’Havanera “Marina II


“IMATGES DE CALA PI” va estar interpretada pel grup Arpellots Havaneres Band.
“MARINA II” per Josep Cardona De Amores.
El premi per votació popular va ser per “MARINA II”.


El Concurs de composició d'Havaneres de Catalunya “Josep Bastons” – Vila de Sant Pol de Mar està organitzat per l’Associació Cultural Penya Xíndries i l’Ajuntament de Sant Pol de Mar. El lliurament de premis va tenir lloc al passeig de la Punta de Sant Pol de Mar, durant el vintè Festival d'Havaneres.
Sobre l’escenari, a més dels dos finalistes, enguany varen actuar els grups ELS PESCADORS DE L’ESCALA, XATÓ i ARJAU. En acabar, tots junts interpretaren les clàssiques havaneres "La bella Lola" i "El meu avi" dirigits pel mestre Albert Prat.. Els premis van ser lliurats per la M. H. Presidenta del Parlament de Catalunya, Sra. Anna Erra, l’Alcaldessa de Sant Pol de Mar, Sra Montserrat Garrido i la prestigiosa cuinera santpolenca Sra. Carme Ruscalleda. Durant el Festival hi varen haver tant per part de l’organització com per tots els grups participants emotius records pel Mestre i amic Josep Bastons, que enguany no ens va poder acompanyar per estar convalescent d’una malaltia.
Entre els presents al Festival volem destacar la presència entre altres, de diferents autoritats de la comarca del Maresme, així com representants de diferents patrocinadors i col·laboradors de l’A.C. Penya Xíndries.

La propera edició del Festival de FIRAMAR tindrà lloc el dissabte 24 d’agost de 2024.